Wat een mongool.

Opschudding in de sociale instelling ‘Het Zonnetje’ in Veurne. Een van de bewoners bekent na dertig jaar dat hij geen mongool is, maar gewoon lelijk.

De ouders van Remco Govaert (34), in feite dus een gezonde man, verzonnen de afwijking. Ze hoopten dat hun zoon – gezien zijn duidelijk mongoloïde-achtige uiterlijk – zo meer kansen zou krijgen in het leven.

‘Ik kan het niet langer verstoppen’, bekent Remco. ‘Dat aanhankelijk doen en kwijlen, dat steekt zo tegen. En ik had ook een sterk vermoeden dat de andere bewoners me door begonnen te krijgen.’

Bovendien heeft de ex-mongool andere plannen met zijn leven.  ’De voorbije zeven jaar heb ik in het allergrootste geheim een ingenieursdiploma behaald. Daar wil ik nu mee verder. Ik zou graag eens een brug bouwen, ofzo.’

Ook op privégebied heeft Remco grootse plannen. ‘Ik wil een vrouwtje zoeken om kinderen mee te maken. Helaas zijn de vrouwen in de instelling aanhankelijk, en ze kwijlen ook zo hard. De mongolen vind ik ook niet zo mijn type.’

Mongool ontmaskerd./

Leave a Reply